باهدف افزایش سهم اقتصاد دانش بنیان صورت می گیرد؛

ارائه تسهیلات صندوق نوآوری برای رشد صادرات شرکت های دانش بنیان

ارائه تسهیلات صندوق نوآوری برای رشد صادرات شرکت های دانش بنیان

گوپا: صندوق نوآوری و شکوفایی بمنظور افزایش سهم اقتصاد دانش بنیان از ارائه تسهیلات رشد صادرات و تسهیلات فراسرزمینی به شرکت های دانش بنیان آگاهی داد.



به گزارش گوپا به نقل از مهر، یکی از الزامات رشد شرکت های دانش بنیان و تبدیل شدن آنها به بازیگران اصلی و قابل اعتنای اقتصاد کشور (بخوانید افزایش سهم اقتصاد دانش بنیان از اقتصاد کشور)، ورود آنها به بازارهای بین المللی است. یادگیری از رقبا و سایر بازیگران عرصه بین المللی می تواند نقش موثری در رشد شرکت های دانش بنیان داشته باشد. از ین جهت، هیات عامل جدید صندوق نوآوری و شکوفایی، بسته ای با عنوان «توسعه صادرات دانش بنیان» را طراحی کرد که محورهای مختلفی همچون «کمک به شبکه سازی صادراتی» و «تامین مالی صادراتی» را شامل می شود.
در محور شبکه سازی صادراتی، نمایشگاه های معتبر بین المللی ابزار مهم و موثری محسوب می شوند. گرچه صندوق از گذشته با خدمات بلاعوض توانمندسازی نظیر حضور در نمایشگاه های خارجی و اعزام و پذیرش هیات های تجاری ـ به شبکه سازی صادراتی شرکت های دانش بنیان کمک کرده است، اما در سال ۱۴۰۲ بودجه خدمات توانمندسازی صندوق به ۲ برابر افزوده شد و بخش عمده این افزایش، به شبکه سازی صادراتی دانش بنیان اختصاص یافت.
در نتیجه صندوق نوآوری و شکوفایی توانست در سال ۱۴۰۲، از حضور ۱۶۰ شرکت دانش بنیان در ۵۸ نمایشگاه معتبر بین المللی بطور مستقل، و از حضور بیش از ۳۰۰ شرکت دانش بنیان در ۲۲ نمایشگاه معتبر بین المللی در قالب پاویون حمایت بلاعوض به عمل آورد.
حضور شرکت های دانش بنیان در این نمایشگاه ها، زمینه آشنایی آنها با بازارهای بین المللی، شناسایی و مذاکره با مشتریان بالقوه، و در نهایت صادرات انواع محصول و خدمات دانش بنیان را فراهم می سازد.
اما خدمات توانمندسازی تنها عنصر بسته توسعه صادرات دانش بنیان نبود و دو خدمت جدید در صندوق نوآوری و شکوفایی مصوب شد: ۱) تسهیلات رشد صادرات دانش بنیان، که هدف آن کمک به تامین نقدینگی مورد نیاز شرکت های دانش بنیان صادراتی است، و ۲) تسهیلات تولید فراسرزمینی، که به شرکت های دانش بنیان کمک می نماید تا خطوط مونتاژ یا بسته بندی محصولات خودرا در سایر کشورها دایر کنند.
تولید فراسرزمینی به شرکت های دانش بنیان اجازه می دهد به عنوان یک شرکت داخلی وارد بازار کشور هدف شوند و علاوه بر آن، از قراردادهای تجارت آزاد کشور هدف با سایر کشورها نیز بهره مند شوند. انتظار می رود ارائه این دو خدمت در سال ۱۴۰۳ به توسعه صادرات شرکت های دانش بنیان بیش از پیش کمک نماید.
براساس اعلام مسولان صندوق نوآوری، هدف گذاری این صندوق در بسته صادراتی باتوجه به سیاست های دولت، کشورهای همسایه و منطقه است که از قضا دارای بازار بزرگی اند و برای حضور شرکت های دانش بنیان ایرانی بسیار مشتاق هستند.


منبع:

1403/03/04
23:59:25
5.0 / 5
297
تگهای خبر: بازار , تولید , خدمات , شبكه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
گوپا