رتبه علمی ایران در ۳ رشته داروسازی، دندانپزشکی و پرستاری
به گزارش گوپا، وزیر بهداشت جایگاه علمی کشور را مناسب دانست و اظهار داشت: در داروسازی رتبه هشتم، در دندان پزشکی یازدهم و در پرستاری رتبه سیزدهم تولید علم دنیا را داریم.
به گزارش گوپا به نقل از مهر، دکتر محمدرضا ظفرقندی در اختتامیه سی امین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی که با حضور رئیس جمهور در سالن امام خمینی (ره) دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، با تکیه بر اینکه توسعه هر کشوری منوط به پیشرفت علمی است، اظهار داشت: هیچ توسعه ای اتفاق نمی افتد، مگر اینکه پیش نیاز رشد علمی؛ یعنی تکریم عالمان در آن محقق نشده باشد. در تاریخ کشورها هر جا که به عالمان بها داده شد، سبب رشد و توسعه آن کشور شده است. هر جا که عالم و علم مورد تکریم قرار نگرفته، آن دوره، دوره رکورد و نزول آن کشور بوده است.
وی اضافه کرد: در اروپا در قرون وسطی وقتی عالمی مانند گالیله یک مبنای علمی را مطرح می کرد، اشخاصی با تفکر خشک و متحجر که هیچ مبنای علمی نداشتند، با این فرد برخورد می کردند و او را تهدید به سوزاندن می کردند.
وزیر بهداشت اظهار نمود: اگر می خواهیم کشور ما توسعه یافته شود و منافع ملی ما در صدر اهدافمان قرار بگیرد، راهی جز این نداریم که پیش نیاز توسعه علمی، تحقیقات؛ یعنی تکریم علم و عالمان را سرلوحه کار خود قرار دهیم.
به گفته ظفرقندی؛ در جوامع توسعه یافته چیزی که در شاخصهای بهداشتی و درمانی و کیفیت زندگی مردم، مورد توجه قرار می گیرد اینست که پیش نیاز نگرش علمی در دانشگاه ها و اهمیت دادن به دانش و دانشگاه ها سرمشق همه ارکان حکومت قرار بگیرد.
وی ضمن اشاره به رتبه علمی کشور اظهار داشت: رتبه علمی کشور ما در دنیا رتبه خوبی است. البته در چند سال گذشته اندکی کاهش پیدا کرده است و به رتبه ۱۷ رسیدیم. در استنادات ما رتبه ۱۵ دنیا هستیم، در داروسازی رتبه هشتم، در دندان پزشکی یازدهم و در پرستاری در رتبه سیزدهم تولید علم دنیا قرار داریم؛ اینها جایگاه خوبی است ولی باید به آینده نگاه نماییم و اگر حمایت ها قطع شود و مشکلات موجود اصلاح نشود، در آینده نمی توانیم رشد صعودی علمی که یک تکلیف است، را ادامه دهیم.
ظفرقندی افزود: ۲۸ درصد از اعضای هیأت علمی علوم پزشکی است ولی ۳۷ درصد از تولید علمی کشور را همین افراد انجام می دهند. ۵۲ درصد محققان یک درصد پراستناد کشور از حوزه پزشکی هستند. امیدوارم که با حمایت همه ارکان مسئول و کسانیکه دلشان برای ایران و مردم می تپد، برای اینکه علم در خدمت مردم قرار بگیرد، بتوانیم بیشتر از پیش کشور را آباد و سربلند نماییم.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب