یافته های جدید شاید به درمانی بهتر برای افسردگی منجر شود
گوپا: محققان ˮموسسه تحقیقاتی اسكریپسˮ(TSRI) با مطالعه موش ها دریافتند سطح یك پروتئین گیرنده موسوم به ˮGPR158ˮ به هنگام ˮافسردگیˮ افزایش می یابد.
به گزارش گوپا به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، درحالیكه داروهای ˮضدافسردگیˮ سنتی و پیشین ممكن است برای بعضی از افرد، اثرگذار بوده وشرایط زندگی آنها را تغییر دهند، اما واقعیت این است كه این داروها برای همه مردم موثر نیستند. البته، هفته ها طول خواهد كشید تا این داروها موثرواقع شوند.
با این حال، به لطف كشف های صورت گرفته درˮموسسه تحقیقاتی اسكریپسˮ(TSRI) ممكن است امیدهای جدیدی برای درمان افراد مبتلا به ˮافسردگیˮ پیش رو باشد.
مارتمیانو، پروفسور و رهبر این مطالعات گقت: تیم تحقیقاتی ˮاسكریپسˮ دریافتند كه یك پروتئین گیرنده موسوم به ˮ GPR158ˮ در افراد مبتلا به اختلالات افسردگی شدید، افزایش یافته است.
این یافته ها باعث شد كه دانشمندان مطالعاتی برروی موش های آزمایشگاهی انجام دهند كه در بعضی از آن ها سطح پروتئین ˮGPR158ˮ افزایش پیدا كرده بود و برخی دیگر، حاوی این پروتئین نبودند.
محققان دریافتند كه بعد از قرار گرفتن در معرض ˮاسترس مزمنˮ، هم موش های نر و هم موش های ماده با افزایش سطح پروتئین ˮGPR158ˮ مواجه شده و رفتارهایی مشابه ˮافسردگیˮ از خود نشان دادند.
از طرفی دیگر، موش های بدون پروتئین ˮGPR158ˮ، به رفتار معمول و نرمال خود ادامه دادند.
در نتیجه بعد از آن دانشمندان كشف كردند كه این پروتئین بر مسیرهای ˮسیگنالینگˮ كلیدی كه در تنظیم حالات خلقیˮ (درقشر پیشین مغز) دخالت دارند، تاثیر می گذارد.
علت دقیق این ارتباط در مغز هنوز به صورت كامل كشف نشده است. ولی می تواند دلیل این باشد كه چرا بعضی از افراد از لحاظ ذهنی به استرس مقاوم بوده و برخی دیگربه سبب استرس، دچار ˮافسردگیˮ می شوند.
مارتمیانو اضافه كرد: گام بعدی در این فرآیند، تولید دارویی است كه بتواند این گیرنده را مورد هدف قرار دهد.
نتایج این مطالعه در مجله ˮeLifeˮ منتشر گردید.
اتنهای پیام
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب