لحظه خروج مواد پر انرژی از سطح خورشید

لحظه خروج مواد پر انرژی از سطح خورشید

گوپا: رصدخانه ˮسوهوˮ(SOHO) ناسا به تازگی زمانیكه در حال حركت در جهت خورشید بود موفق به ثبت تصاویری از خروج مواد پر انرژی از سطح خورشید در لحظه ای كه سیاره زهره در بالای سر خورشید در حال درخش بود، شد.


به گزارش گوپا به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، "رصدخانه خورشیدی و هورسپهری"(Solar and Heliospheric Observatory) یا "سوهو" كه توسط ناسا و آژانس فضایی اروپا اداره می شود اوایل هفته جاری تصاویری از لحظه خروج مواد پر انرژی از سطح خورشید ثبت نمود و بعد از آن پژوهشگران این تصاویر را در شبكه اجتماعی توییتر به اشتراك گذاشتند.
این رخداد "خروج جرم از تاج خورشیدی"(coronal mass ejection) نام دارد كه در آن خورشید پلاسما و میدان مغناطیسی را با سرعت زیادی از جو بالایی خود خارج می كند.
خروج جرم از تاج خورشیدی یك رخداد نسبتا معمول در جو فضا است اما این سبب نمی گردد آنها قابل توجه نباشند.
خروج جرم از تاج خورشیدی یك فوران پر جرم از باد خورشیدی و افزایش میدان های مغناطیسی است كه از تاج خورشید بیرون می آید و در فضا منتشر می شود.
خروج جرم از تاج خورشیدی معمولاً با دیگر پدیده های خورشیدی مانند شراره خورشیدی همراه می باشد. این پدیده از مناطق فعال خورشید مانند لكه های گروهی خورشید به وجود می آید.
این رویدادها می توانند میلیاردها تن مواد مضر را به فضا و به سمت سیاره خودمان بفرستند و گاهی ماهواره ها و ارتباطات را هم تحت تأثیر قرار دهند.
آخرین لحظه خروج جرم از تاج خورشیدی باز هم توسط این رصدخانه و توسط "كارل باتاماس"(Karl Battams) دانشمند اخترفیزیك و علوم كامپیوتر شناسایی شد.
این مشاهدات فقط چند روز بعد از آن كه ناسا اعلام نمود نخستین اطلاعات از دو ملاقات "پاركر" و خورشید به زمین رسیده است، منتشر گردید.
"نیكالاس پینكی"(Nickalaus Pinkine) مدیر عملیات مأموریت پاركر اظهار داشت: همه داده های علمی مورد انتظار جمع آوری شده در دو ملاقات پاركر با خورشید هم اكنون روی زمین و در دست دانشمندان است.

كاوشگر خورشیدی "پاركر"
كاوشگر خورشیدی ناسا موسوم به "پاركر" اطلاعات جمع آوری شده از دو ملاقات اول خود با خورشید را به زمین فرستاد.
كاوشگر خورشیدی "پاركر"(Parker) كه تابحال دو بار موفق به ملاقات از نزدیك با خورشید شده و بزودی در تاریخ اول سپتامبر برای سومین بار به دیدار خوشید خواهد رفت، داده های دو ملاقات قبلی خویش را به زمین فرستاد.
كاوشگر خورشیدی "پاركر" متعلق به آژانس فضایی آمریكا(ناسا) طی ماه های گذشته از هر فضاپیمای دیگری در تاریخ به خورشید نزدیكتر شده است، آن هم نه یك مرتبه، بلكه دو بار به سمت خورشید شیرجه زده است.
بدیهی است كه این كاوشگر تا توانسته اطلاعات جمع آوری كرده تا ما بتوانیم به شناخت بیشتری از خورشید برسیم.
حالا تیم مأموریت پاركر در آزمایشگاه فیزیك كاربردی "جانز هاپكینز" در مریلند اخیرا ۲۲ گیگابایت داده های علمی جمع آوری شده طی این دو ملاقات را دریافت كرده است. این میزان انتقال اطلاعات، ۵۰ درصد بیشتر از چیزی است كه انتظار می رفت تابحال دریافت شود، اما به لطف اینكه سیستم ارتباط از طریق دور این فضاپیما بهتر از حد انتظار ظاهر شده این مهم امكان پذیر شده است.
مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی نماید.
فایل آنرا از اینجا دانلود كنید: video/mp4

1398/05/24
09:21:00
5.0 / 5
4360
تگهای خبر: آزمایش , دانشمند , سیستم , شبكه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
گوپا