وقتی خود دندان ها كار پر كردن را انجام می دهند!

وقتی خود دندان ها كار پر كردن را انجام می دهند!

گوپا: پژوهشگران چینی، نوعی ژل ابداع نموده اند كه می تواند به دندان ها كمك نماید خودرا ترمیم كنند.


به گزارش گوپا به نقل از ایسنا و به نقل از نیوساینتیست، پژوهشگران "دانشگاه ججیانگ"(ZJU) چین، ژل خاصی ابداع نموده اند كه می تواند به مینای دندان كمك نماید تا از عهده ترمیم خود برآید. شاید این ژل بتواند از ایجاد حفره در دندان ها پیشگیری كند و نیاز به پر كردن آنها را كم كند.
مینای دندان، لایه محكم و محافظ خارجی دندان است كه با اسید دهان و جویدن مكرر از بین می رود و حفره هایی را در دندان به وجود می آورد كه باید قبل از پوسیدگی كامل، پر شوند.
برای پر كردن دندان، از موادی مانند فلز، پرسلان و رزین استفاده می شود اما این مواد به صورت یكپارچه به سطح دندان نمی چسبند و اغلب سست می شوند. پژوهشگران دانشگاه ججیانگ برای برطرف نمودن این مشكل، نوعی ژل حاوی كلسیم و فسفات ابداع كردند كه دندان را در ترمیم خود كمك می نماید.
آنها این ژل را با به كار گرفتن آن روی دندان های لطمه دیده آزمایش كردند. در این آزمایش، دندان در ظرف هایی حاوی نوعی مایع قرار گرفت تا محیط دهان به مدت 48 ساعت شبیه سازی شود.

كریستال های جدید
ژل طی این آزمایش توانست رشد مینای جدید دندان را تحریك كند و پژوهشگران با استفاده از میكروسكوپ دریافتند كه ترتیب قرار گرفتن بلورهای كلسیم و فسفات، مانند مینای دندان معمولی است.
"رویكانگ تانگ"(Ruikang Tang)، سرپرست این پروژه اظهار داشت: در رشد دندان معمولی، مینا با لایه نامنظمی از ذرات كلسیم و فسفات پوشیده شده كه آنرا به رشد ترغیب می كنند.
ضخامت این پوشش جدید، فقط سه میكرومتر و حدود 400 برابر نازك تر از مینای سالم می باشد.
تانگ افزود: این ژل را می توان بارها مورد استفاده قرار داد تا لایه مورد نظر ترمیم شود.
وی ادامه داد: چندین گروه دیگر نیز قبل از این تلاش نموده اند تا مینای دندان را با استفاده از مخلوط كلسیم و فسفات ترمیم كنند اما مخلوطی كه آنان عرضه كرده اند، ذرات بزرگتری را در بر دارد كه خوب به سطح دندان نمی چسبند؛ در نتیجه پروسه ترمیم مینای دندان دشوار خواهد بود.
پژوهشگران هم اكنون، این ژل را روی موش ها آزمایش می كنند و امیدوارند كه آنرا در آینده روی انسان نیز به كار ببرند. آنها قصد دارند از ایمن بودن ژل و كاركرد درست آن در محیط دهان واقعی مطمئن شوند.
این پژوهش، در مجله "Science Advances" به چاپ رسید.




منبع:

1398/06/09
19:33:23
5.0 / 5
4678
تگهای خبر: آزمایش , آینده , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
گوپا