ستاره های نجات دهنده مغز
به گزارش گوپا پژوهشگران آمریكایی در بررسی جدید خود تلاش كردند تا بینش های جدیدی در مورد سلول های نجات دهنده مغز عرضه كنند.
به گزارش گوپا به نقل از ایسنا و به نقل از وبسایت رسمی جرجیاتك، هنگامی كه مغز صدمه می بیند، سلول های ستاره شكل مغز معروف به "آستروسیت" (Astrocyte) برای نجات آن ظاهر می شوند. در مواردی كه یكی از متداول ترین انواع تومور مغزی اولیه معروف به "گلیوما" (Glioma) بروز می كند، اهمیت این واكنش محافظتی بیشتر می شود.
این پژوهش نشان داده است كه گلیوما، عملكرد آستروسیت را تغییر می دهد و به بروز تشنج در خیلی از بیماران مبتلا به سرطان مغز منجر می شود.
"استفانی روبل" (Stefanie Robel)، از نویسندگان این پژوهش اظهار داشت: تشنج، یك مشكل جدی و ناتوان كننده است كه بیشتر بیماران مبتلا به تومورهای مغزی اولیه را تحت تأثیر قرار می دهد. تشنج می تواند كیفیت زندگی را به صورت قابل توجهی كم كند و داروهای آن هم تأثیر كافی را بر همه بیماران ندارند.
روبل افزود: ما در آزمایشگاه، در جستجوی اهداف سلولی و مولكولی دیگری هستیم كه در بروز تشنج ناشی از گلیوما نقش دارند و آنچه تابحال یافته ایم آستروسیت هایی هستند كه تومور را احاطه می كنند و نقش مهمی در این میان بر عهده دارند.
آستروسیت ها به سرعت تومور را زخمی می كنند تا از مغز در مقابل صدمه بیشتر محافظت گردد. روبل افزود: در شرایط معمولی انتظار می رود كه آستروسیت ها، مانع هر گلوتامات اضافه ای شوند. بخشی از كار آنها، حفظ تعادل شرایط برای نورون ها با از بین بردن گلوتامات و پتاسیم اضافه است. آستروسیت ها مانند جاروبرقی های كوچكی هستند كه سلول های مغز را پاك می كنند.
روبل و گروهش امیدوار هستند كه با پژوهش های بیشتر در مورد واكنش آستروسیت ها در مقابل آسیب، بیماری و سرطان، الگوهای بیشتری عرضه شوند.
وی ادامه داد: اگر ما بتوانیم درك نماییم كه آستروسیت ها در مواجهه با گلیوما، ترومای مغزی و حتی اوتیسم چه كاری انجام می دهند، شاید به تشخیص بهتری برسیم و روش های درمانی بهتری را برای طیف گسترده ای از بیماری ها عرضه دهیم.
این پژوهش، در مجله "Neurochemistry International" به چاپ رسید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب