كشف ژن هایی كه موفقیت درمان سرطان را می افزایند
گوپا: گروهی از پژوهشگران سوئیس و هلند در یك بررسی مشترك، ژن هایی را كشف كرده اند كه می توانند در افزایش موفقیت درمان سرطان موثر باشند.
به گزارش گوپا به نقل از ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، پرتودرمانی هم اکنون یکی از روش های اساسی درمان سرطان محسوب می شود. حدود نیمی از افراد مبتلا به سرطان، با پرتودرمانی درمان می شوند. آنها برای این کار معمولا باید به صورت روزانه و به مدت چند هفته در معرض تابش دستگاه قرار بگیرند. بااینکه این روش می تواند به درمان بعضی از افراد کمک نماید اما بقیه افراد به سختی از مزایای آن بهره مند می شوند. دلیلهای این تفاوت، دقیقا معین نیست.
گروهی از پژوهشگران "دانشگاه برن"(University of Bern) سوئیس و "موسسه سرطان هلند"(NKI) با بهره گیری از روش های آزمایش ژنتیک، ژن هایی را شناسایی کرده اند که نقش مهمی در این روند دارند.
پروفسور "سون روتنبرگ"(Sven Rottenberg)، استاد دانشگاه برن و سرپرست این پژوهش اظهار داشت: برای خیلی از بیماران مبتلا به سرطان و همین طور خانواده و پزشکان آنها، نداشتن موفقیت بعد از چند هفته پرتودرمانی دردناک، واقعا ناامیدکننده است. ما امیدواریم که یافته های ما بتوانند به پیش بینی بهتر امکان موفقیت درمان کمک کنند. همین طور از این یافته ها می توان برای ارائه داروهای جدیدی بهره برد که کارآیی پرتودرمانی را بهبود می بخشند.
ژن های مهم برای موفقیت درمان
هدف از پرتودرمانی، تخریب DNA سلول های سرطانی است که جهش های عامل رشد غیر قابل کنترل آنها را نیز شامل می شود. تخریب DNA سلول های سرطانی، رشد تومور را متوقف می کند اما سلول های سرطانی نیز مانند بقیه سلول های بدن، ابزاری برای ترمیم لطمه DNA دارند.
تفاوت های اساسی میان تومورهای افراد مبتلا به سرطان وجود دارد که بر همین اساس، ابزارهای ترمیم آنها نیز متفاوت هستند. این تفاوت ها به ژن هایی بستگی دارند که اطلاعات را برای این ابزار، رمزگذاری می کنند. پژوهشگران در این پروژه، از تحلیل های ژنتیکی استفاده کردند تا خودترمیمی سلول های سرطانی را مورد بررسی قرار دهند.
پژوهشگران در این روند، با ضعف های اساسی رو به رو شدند. آنها دریافتند که اگر ژن های ترمیمی خاصی در سلول های سرطانی گم شوند، سلول ها نمی توانند خودرا بعد از پرتودرمانی ترمیم کنند. پژوهشگران موفق شدند این مساله را هم در سلول های انسانی و هم در سلول های حیوانی اثبات کنند. اگر این ژن ها از بین بروند، این امکان وجود خواهد داشت که پرتودرمانی، موفقیت آمیز باشد.
روتنبرگ اضافه کرد: یافته های ما، اهمیت درمان شخصی سازی شده سرطان را نشان می دهند که تمایل ژنتیکی افراد تحت تاثیر را نیز در نظر می گیرد.
این پژوهش، در مجله "Cell Reports" به چاپ رسید.
منبع: گوپا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب