نقش مكانیسم روده-مغز در زمان عود كردن بیماری ام اس

نقش مكانیسم روده-مغز در زمان عود كردن بیماری ام اس

گوپا: مطالعه جدید پژوهشگران ˮدانشگاه كالیفرنیا، سانفرانسیسكوˮ نشان داده است كه چگونه سلول های ایمنی تولید شده در روده در هنگام عود كردن بیماری ام. اس(MS) نقش محافظتی دارند.


به گزارش گوپا به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، برای نخستین بار دانشمندان نشان داده اند که این سلول های ایمنی چگونه به مغز می روند و در هنگام عود کردن بیماری به فرد مبتلا کمک می کنند. مطالعه دیگر پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو در اوایل سال ۲۰۱۹ نشان داده بود که نوع خاصی از آنتی بادی ایمنی به نام "ایمونوگلوبولین آ" در نمونه های مدفوع بیماران ام اس که از التهاب عصبی فعال رنج می برند، در سطوح پایین قرار دارد. این مطالعه همین طور نشان داده بود که افزایش حجم این سلول های ایمونوگلوبولین آ در موش ها منجر به مقاومت بدن در مقابل التهاب مغزی در رابطه با ام اس می شود.
آنتی بادی ایمونوگلوبولین آ بیشتر توسط سلول های روده تولید می شود و فرضیه مطرح شده در مطالعه سال ۲۰۱۹ این بود که التهاب مغزی مربوط به ام اس می تواند تا حدی با مکانیزمی که از روده نشات می گیرد، تعدیل شود. حالا یک مطالعه جدید به رهبری همان پژوهشگران در مجله "Science Immunology" انتشار یافته است اما این دفعه پژوهشگران آزمایش هایی فراتر از آزمایش بر روی مدلهای حیوانی انجام داده اند تا نشان دهند این سلول های ایمنی روده در هنگام عود کردن بیماری ام اس در بدن افراد مبتلا به این بیماری حضور پیدا می کنند.
در مطالعه جدید پژوهشگران به بررسی آنتی بادی های ایمونوگلوبولین آ روده در مایع مغزی نخاعی بیماران ام اس پرداختند. این یافته ها تأیید کرد سلول هایی در مایع نخاع وجود دارند که فقط در هنگام عود کردن بیماری در پیکر شخص حضور پیدا می کنند و در زمان بهبودی دیگر اثری از آنها نیست.
این نشان میدهد این سلول های ایمنی که از روده نشات می گیرند بطور قطع در عود کردن بیماری ام اس نقش دارند. گام بعدی پژوهشگران برای پاسخ به این پرسش این بود که آیا این سلول های ایمنی به کاهش عود کردن نیز کمک می کنند یا فقط بطور فعال در فعالیت بیماری نقش دارند.
پژوهشگران با بررسی چگونگی پاسخ این آنتی بادی های خاص ایمونوگلوبولین آ به سایر مولکول ها، دریافتند که آنها به پروتئین میلین متصل نیستند و این بدان مدلول است که این آنتی بادی ها نقش مستقیمی در لطمه رساندن به سلول های مغزی ندارند. پژوهشگران کشف کردند این سلول های ایمونوگلوبولین آ علاقه بیشتری به حمله به باکتری های مضر دارند.
یک فرضیه ارائه شده در این مطالعه این است که این سلول های ایمنی در پاسخ به باکتری های مضر در روده تولید می شوند. سپس سلول های ایمنی بدن باکتری های مضر بدن را تعقیب می کنند و در نهایت یک دفاع در مغز ایجاد می کنند.
حال این سوال پیش می آید که چرا این سلول های ایمنی نسبتاً شایع تا حالا با ام اس در ارتباط نبوده اند؟ "سرجیو بارانزینی"( Sergio Baranzini) نویسنده اصلی این مطالعه با ذکر دلیل به این پرسش پاسخ داده است.
وی اظهار داشت: این ایده بسیار جدیدی بود. هیچ کسی به فکر بررسی این نوع سلول های ایمنی بدن در ارتباط با این بیماری نبود. ما هنگامیکه دیدیم این سلول ها فقط در هنگام عود کردن بیماری افزایش می یابند و آنتی بادی تولید می کنند مشتاق شدیم تا بیشتر به بررسی آنها بپردازیم.
نه فقط می توان از این سلول های ایمونوگلوبولین آ بعنوان نشانگر زیستی موثر برای نظارت بر فعالیت بیماری در آینده استفاده کرد، بلکه مطالعه جدید شواهد بیشتری از مکانیسم دو طرفه روده و مغز در درمان ام اس ارائه می دهد.




منبع:

1399/09/03
22:42:53
5.0 / 5
1569
تگهای خبر: آزمایش , آینده , باكتری , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
گوپا