روش جدید احیای سلولی برای درمان دیابت

روش جدید احیای سلولی برای درمان دیابت

به گزارش گوپا محققان دانشگاه تگزاس متد جدیدی برای احیای سلولی ابداع نموده اند که به درمان دیابت در موش ها منجر شده و میتوان در آینده آنرا بر روی انسان ها هم به کار برد.



به گزارش گوپا به نقل از نیواطلس، در یک لوزالمعده سالم، هورمون های انسولین و گلوکاگون به صورت همزمان کار می کنند تا سطح قند خون را کنترل کنند، اما گاهی اوقات این رابطه از بین می رود و منجر به بیماری دیابت می شود. لوزالمعده سالم در صورت افزایش قند خون دست به ترشح سلول های انسولین می زند تا کاهش قند خون ممکن شود. همینطور در صورت کاهش سطح خون هم در لوزالمعده هورمون گلوکاگون ترشح می شود.
این هورمون ها توسط سلول هایی معروف به آلفا در لوزالمعده ترشح می شود و سطح قند خون را بخصوص پس از غذا خوردن تنظیم می کند. این دو فرآیند برای تنظیم بالا و پایین شدن قند خون به صورت مرتب در لوزالمعده در جریان است و محققان برای احیای آن در بدن افراد مبتلا به دیابت نوع دو دست به اقداماتی زده اند.
افراد مبتلا به دیابت شاهد مقاومت بافت های بدن در مقابل انسولین هستند و این امر باعث مرگ برخی سلول های دیگر بدن می شود که از انسولین اشباع شده اند. در افراد مبتلا به دیابت نوع اول برخی سلول های بدن در اثر حملات سیستم ایمنی بدن از بین می روند.
محققان برای حل این مشکل از پروتئین های دست سازی به نام آنتی بادی های مونوکلونال استفاده کردند که برای کمک به سیستم ایمنی بدن در جهت شناسایی و خنثی سازی گیرنده های گلوکاگون در موش های مبتلا به دیابت استفاده شده است. پروتئین مورد اشاره به بازتنظیم رابطه هورمون های انسولین و گلوکاگون کمک می نماید و استفاده از آن در موش ها باعث پیشگیری از تخریب سلول ها و احیای سلول ها و بافت های بدن این حیوان شده است. انتظار می رود روش مورد اشاره با برخی به روزرسانی ها در مورد انسان ها هم قابل استفاده باشد.


منبع:

1399/12/14
12:54:46
0.0 / 5
1275
تگهای خبر: آینده , دانشگاه , سیستم , محققان
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
گوپا