پیش بینی زایمان زودرس با نشانگرهای زیستی اپی ژنتیک

پیش بینی زایمان زودرس با نشانگرهای زیستی اپی ژنتیک

گوپا: امضا یا الگویی که در سلول های گونه مادران و پدران نوزادان نارس یافت می شود، ممکنست به پژوهشگران در ایجاد آزمایشی برای تعیین این که آیا فرد ممکنست زایمان زودرس داشته باشد یا خیر، کمک نماید.


به گزارش گوپا به نقل از ایسنا و به نقل از اس تی دی، چنین آزمایشی می تواند با هشدار بموقع به پزشکان در انجام اقدامات سریع کمک شایانی کند تا آنها از زایمان زودرس و اثرات منفی گوناگون آن بر سلامتی نوزادان جلوگیری نمایند.
پژوهشگران دانشگاه ایالتی واشنگتن بتازگی اظهار کرده اند، امکان پیش بینی زایمان زودرس با نشانگرهای زیستی اپی ژنتیک وجود دارد.
اپی ژنتیک، مطالعه اختلافات سلولی و فیزیولوژیکی است که بوسیله تغییر در توالی دی. ان. ای ایجاد نمی گردد. اپی ژنتیک اصولا مطالعه عوامل خارجی یا محیطی است که موجب روشن یا خاموش شدن ژن ها می شود و بر روی چگونگی خوانده شدن ژن ها اثر می گذارد.
در مطالعه ای که بتازگی در مجله "ساینتیفیک ریپورتس"(Scientific Reports) انتشار یافت، پژوهشگران بیش از ۱۰۰ نشانگر زیستی اپی ژنتیک را در مادرانی که زایمان زودرس داشتند، مورد بررسی قرار دادند. آنها در گام بعد نشانگرهای زیستی پدران را نیز مورد بررسی قرار دادند. گرچه پدران نشانگرهای زیستی کمتری داشتند اما آن نیز برای نشان دادن نقش احتمالی پدر در زایمان زودرس کافی بود.
استاد "مایکل اسکینر"(Michael Skinner) نویسنده ارشد این مطالعه از دانشکده علوم زیستی دانشگاه ایالتی واشنگتن اظهار داشت: امضایی که ما پیدا کردیم در تمام والدینی که تجزیه و تحلیل کردیم وجود داشت. این احیانا در نهایت به توسعه یک آزمایش بسیار مفید منجر خواهد شد. ما از "سلول های باکال"(buccal cells) که توسط سواب از گونه جمع آوری می شوند، استفاده کردیم. این روش بسیار غیرتهاجمی و انجام آن نیز آسان است.
اپی ژنتیک فاکتورها و فرآیندهای مولکولی پیرامون دی. ان. ای هستند که نحوه رفتار ژن ها را تعیین می کنند. جدا از توالی دی. ان. ای، برخی تغییرات اپی ژنتیکی که می تواند به سبب مواردی مانند قرار گرفتن در معرض مواد سمی، تغذیه نامناسب و مصرف الکل ایجاد شود، ممکنست ارثی باشد.
در این مطالعه، پژوهشگران دریافتند که نوزادان دختر نارس حامل بیش از ۱۰۰ مورد از این نشانگرهای زیستی بودند که این امر نشان دهنده آنست که تمایل به داشتن نوزاد نارس ممکنست در آینده توسط این افراد نیز منتقل شود.
اسکینر اظهار داشت که این ظرفیت میان نسلی با این واقعیت که الگو در سلول های گونه یافت می شود، مرتبط می باشد. اگر یک تغییر اپی ژنتیکی در اسپرم و تخمک وجود داشته باشد، نوزاد حاصل، این تغییر را در تمام سلول های بدنش همچون سلول های گونه اش خواهد داشت.
این یک مطالعه "اثبات مفهوم" است. "اثبات مفهوم"(Proof of Concept) نمونه ای است که فقط برای اثبات وجود یا امکان پذیری چیزی آورده می شود.
اسکینر در آخر اظهار داشت: زایمان زودرس در انسان به تولد نوزاد قبل از هفته ۳۷ام حاملگی گفته می شود. تولد زودرس پیش از هفته ۳۷ حاملگی می تواند برای نوزادان کشنده باشد و خیلی از کسانی که زنده می مانند با انبوهی از مشکلات مواجه می شوند که تعدادی از آنها می توانند کل زندگی آنها را درگیر کنند. ناتوانی های شناختی و مشکلات قلبی عروقی همچون این مشکلات هستند. عوامل خطر زیادی وجود دارد که می تواند موجب زایمان زودرس شود. حاملگی دوقلو یا چند قلو و وضعیت فشار خون بالا که بعنوان پره کلامپسی شناخته می شود از عوامل زایمان های زودرس غیرمنتظره هستند. انجام یک آزمایش تشخیصی در ماه های نخست حاملگی می تواند به پزشکان اجازه دهد تا اقداماتی را برای به تاخیر انداختن یا جلوگیری از زایمان زودرس انجام دهند.




منبع:

1400/12/12
23:41:00
5.0 / 5
473
تگهای خبر: آزمایش , آینده , دانشگاه , محققان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
گوپا