شواهدی از فرسایش آب در مریخ

شواهدی از فرسایش آب در مریخ

نتایج یک تحقیق جدید نشان داده است محلی که مریخ نورد چینی ژورونگ در آن فرود آمده است باید باد و احیانا فرسایش آب را تجربه کرده باشد که این امر شواهد بیشتری در مورد خصوصیت های سطحی سیاره سرخ عرضه می دهد.


به گزارش گوپا به نقل از ایسنا و به نقل از چاینادیلی، یافته های این مطالعه در مجله "Nature Geoscience" منتشر گردید. محققان در این مطالعه داده های جمع آوری شده توسط مریخ نورد ژرونگ در ۶۰ روز مریخی اول حضورش در مریخ که طی آن ۴۵۰ متر بر روی سطح این سیاره پیموده بود را تجزیه و تحلیل کردند.
تیمی از محققان به رهبری "دینگ لیانگ"(Ding Liang) از موسسه فناوری هاربین در شمال شرقی چین، بعد از مطالعه صخره های سطحی که توسط دوربین های مریخ نورد تصویربرداری شده بود، دریافتند که خاک مریخ دارای قدرت تحمل و انسجام بالایی در مقابل فرسایش بادی بوده است.
آنها همینطور مواردی مانند برآمدگی ها، سطوح ناهموار و دهانه های فرسایش یافته را شناسایی نمودند که نشان داده است این نواحی در معرض دوره های طولانی هوازدگی توسط باد بوده است. بر طبق این مطالعه، به غیر از فرسایش بادی، محققان برخی بافت های سنگی را هم مشاهده نمودند که به نظر می آید شواهدی از برهمکنش با آب شور باشد.
این مریخ نورد ساخت چین یک ربات شش چرخ خورشیدی با وزن ۲۴۰ کیلوگرم است. ژرونگ در ۱۵ مه ۲۰۲۱ بر روی یک ناحیه به نام "یوتوپیا پلانیتیا"(Utopia Planitia) که دشت وسیعی در نیمکره شمالی مریخ است، فرود آمد. از آن زمان، نمونه های سنگی سطحی را جمع آوری کرده و تصاویری را در حین کاوش در این سیاره ثبت کرده است. گرچه مریخ نورد ژورونگ برای یک مأموریت سه ماهه طراحی شده بود اما این مریخ نورد عملکرد خوبی داشت و توانست بیشتر از زمان مد نظر محققان در مریخ کاوش کند که این مورد محققان را شگفت زده کرد.
بعضی از دانشمندان معتقدند دشت یوتوپیا یک منطقه آتشفشانی با سن تخمینی بیشتر از ۳ میلیارد سال است و امکان دارد در گذشته میزبان مقدار زیادی آب مایع یا یخ بوده باشد. طبق این مطالعه، همانطور که مریخ نورد ژورونگ به کاوش ادامه می دهد، می تواند به تایید فرضیه وجود یا عدم وجود اقیانوس در مریخ کمک نماید.
محققان همینطور داده ها و تصاویر گرفته شده توسط ژرونگ را با سایر مریخ نوردان دیگر در این ناحیه مریخ، مانند وایکینگ لندر ۲ ناسا که در سال ۱۹۷۶ از دشت یوتوپیا بازدید کرد، مقایسه کردند. آنها دریافتند که محل فرود مریخ نورد چینی با سنگ ها و صخره های کوچک منحصربه فرد پرشده است که دید دانشمندان درباره خصوصیت های زمین شناسی آن ناحیه را نسبت به مأموریت های پیشین گسترش می دهد.
به قول محققان، یافته های این مطالعه می تواند بینش بیشتری در مورد تاریخچه سطح این سیاره و تکامل دشت های نیمکره شمالی مریخ عرضه کند.




منبع:

1400/12/21
19:56:06
5.0 / 5
483
تگهای خبر: دانشمند , ساخت , فناوری , محققان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
گوپا