سمعکی که جهت صدا را تشخیص می دهد
پژوهشگران فنلاندی در مطالعه اخیرشان از توسعه سمعکی پیشرفته برای انتقال جهت صداها آگاهی داده اند.
به گزراش ایسنا و به نقل از آی او، تعدادی از پژوهشگران دانشگاه آلتو فنلاند در مطالعه اخیرشان یک فناوری برای عرضه دقیق اطلاعات جهت دار از دست رفته(missing directional information)، توسعه داده اند. "جانانی فرناندز"(Janani Fernandez) دانشجوی مقطع دکترا و از محققان این مطالعه اظهار داشت: بهبود کیفیت فضایی صدا به بهبود کیفیت زندگی فرد منجر می شود.
قسمت های بیرونی گوش به تشخیص جهت صدا کمک می کند
قسمت های بیرونی گوش ما نقش مهمی در تعیین این که صدا از کجا می آید، ایفا می کند. اما با سمعک گویی به نظر می آید که منابع صدا بخصوص در موقعیت های شلوغ، مواقع حواس پرتی و زمان خستگی، سر را پر می کند. این به این علت است که صدای ضبط شده توسط میکروفن تقویت می شود و سپس از راه یک لوله نازک مستقیما به کانال گوش منتقل می شود و اطلاعات جهتی را از دست می دهد. ندانستن این مورد که صداها از کجا می آیند، تشخیص صداها بین بلندگوهای مختلف را دشوارتر می کند.
پروفسور "ویله پولکی"(Ville Pulkki) از محققان این مطالعه اظهار داشت: در این مطالعه محققان یک مدل پردازش سیگنال عرضه کرده اند که داده های چند میکروفن جمع آوری صدا را از جهات مختلف برای گرفتن اطلاعات مکانی تحلیل و بررسی می کند. تنها در این صورت است که جهت صدا به یک بخش از سمعک که سیگنال را متناسب با نیازهای شنونده تقویت می کند، منتقل می شود. به قول محققان بعد از این کار سپس صدا با استفاده از اطلاعات مکانی تحلیل شده برای شنونده پخش می شود و یک تصور فضایی طبیعی بوجود می آورد.
هم اکنون این روش برای اغلب سمعک ها مناسب نمی باشد چونکه به قدرت محاسباتی و انرژی زیادی نیاز دارد. سمعک های گوش چپ و راست هم باید با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. دستیابی به این امر با سمعک های کوچک بخصوص از آنجاییکه باتری باید برای مدتی طولانی دوام بیاورد، دشوار است.
پولکی در ادامه اظهار داشت: دانستن جهت صدا در بعضی مواقع و بخصوص زمانی که یک امدادگر با دید ضعیف وارد ساختمانی پر از دود می شود، بسیار مهم می باشد.
فرناندز تصریح کرد که تعیین جهت صداها یک مساله ایمنی برای افراد کم شنوا است. بعنوان مثال، مهم می باشد که هنگام عبور از یک جاده تشخیص دهند که ماشین از کدام جهت می آید.
یافته های این مطالعه در مجله "American Society of Acoustics" منتشر گردید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب