سنسور خوراکی که کیفیت غذاهای منجمد را نشان داده است

سنسور خوراکی که کیفیت غذاهای منجمد را نشان داده است

به گزارش گوپا، یک سنسور جدید که برای کار کردن به نیروی باتری یا هر منبع خارجی دیگری نیاز ندارد، وقتی غذاهای منجمد، ذوب شده و باردیگر منجمد شده باشند، با تغییر رنگ خود به خریدار اخطار می دهد.



به گزارش گوپا به نقل از ایسنا و به نقل از نیو اطلس، فقط به این دلیل که یک ماده غذایی امکان دارد هنگام خرید منجمد باشد، به این مفهوم نیست که در مرحله ای، ذوب نشده و بار دیگر منجمد نشده است. با این حال، یک حسگر جدید که به صورت خودکار کار می کند، با تغییر رنگ به کاربر اطلاع می دهد که آیا این اتفاق افتاده است یا خیر.

این دستگاه نظارت بر کیفیت مواد غذایی که توسط تیمی از موسسه فناوری ایتالیا توسعه یافته است، الان در شکل اثبات مفهوم عملکرد خود قرار دارد.

این حسگر شامل دو الکترود - یک آند منیزیم و یک کاتد طلا - است که بوسیله ی یک محلول الکترولیت منجمد از هم جدا می شوند. محلول الکترولیت در نسخه های مختلف این حسگر، حاوی نمک و مواد انگور، سیب و ملون است.

تا زمانی که محلول الکترولیت درون حسگر یخ زده بماند، یعنی هیچ اتفاقی رخ نداده است؛ اما اگر ذوب شود، به الکترون ها اجازه می دهد از آند به کاتد جریان پیدا کنند و این امر سبب می شود جریان الکتریکی در حسگر تولید شود. این جریان هم به نوبه خود سبب می شود محلول از رنگ بنفش مایل به قرمز به رنگ آبی تغییر کند و پس از آن هم حتی اگر ماده غذایی به همراه حسگر بار دیگر منجمد شوند، آبی می ماند.

دمایی که در آن الکترولیت ذوب می شود را می توان در محدوده ۰ تا منفی ۵۰ درجه سانتیگراد (۳۲ درجه فارنهایت تا منفی ۵۸ درجه فارنهایت) تنظیم کرد.

گفتنی است که همه اجزای سازنده بدنه این حسگر الان از موم زنبور عسل ایجاد می شود. از این رو امید است که این فناوری پس از توسعه بیشتر بتواند به شکل یک ماده خوراکی نازک، ارزان، یکبار مصرف و قابل استفاده و بدون مشکل، به صورت مستقیم روی مواد غذایی قرار گیرد.

مقاله ای در مورد این پژوهش که توسط ایوان ایلیچ و ماریو کایرونی رهبری شده است، در مجله ACS Sensors انتشار یافته است.




 

1401/07/21
14:00:30
5.0 / 5
377
تگهای خبر: تولید , دستگاه , فناوری , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
گوپا