در دیداررئیس جهاد دانشگاهی با استاندار اصفهان مطرح شد؛

آمادگی جهاددانشگاهی برای بکارگیری ظرفیت هایش در امتداد توسعه اصفهان

آمادگی جهاددانشگاهی برای بکارگیری ظرفیت هایش در امتداد توسعه اصفهان

گوپا: اصفهان رئیس جهاددانشگاهی در دیدار با استاندار اصفهان از آمادگی این نهاد برای بکارگیری ظرفیت هایش در امتداد توسعه استان سخن گفت و استاندار اصفهان نیز از جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد انقلابی نام برد که همیشه به نیکی از آن یاد می شود.



دکتر حسن مسلمی نائینی، رئیس جهاددانشگاهی با همراهی هیئت رئیسه و روسای واحدهای مستقر در اصفهان این نهاد در دیدار با دکتر سید رضا مرتضوی، استاندار اصفهان که شامگاه چهارشنبه(۲۰ اردیبهشت ماه) در استانداری اصفهان انجام شد از جهاددانشگاهی به عنوان مولود انقلاب اسلامی نام برد و اظهار داشت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی و خصوصاً در دوران جنگ تحمیلی تعدادی ازجوانان با تشکیل جهاددانشگاهی کارهای بزرگی انجام دادند و اهتمام کردند هرکجا که لازم است گره ای از مشکلات جنگ بگشایند.

رئیس جهاد دانشگاهی اظهار داشت: این روند تا امروز ادامه پیدا کرده و جهاددانشگاهی در زمینه های مختلفی همچون پزشکی، سلول های بنیادین، ژن درمانی، درمان ناباروری و... دستاوردهای قابل توجهی به دست آورده است.

وی با اعلان اینکه جهاددانشگاهی پرچم جمهوری اسلامی را در حوزه های مختلفی برافراشته است، اظهار داشت: امروز دومین کنگره وانا با مشارکت کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا و با حضور مهمانان خارجی انجام شد.

به گزارش گوپا به نقل از ایسنا و به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر مسلمی نائینی با اعلان اینکه جهاددانشگاهی در زمینه های مهندسی اقدامات زیادی انجام داده و تولیدات بسیار شایان توجهی داشته است، اضافه کرد: این نهاد چندین دانشگاه مانند علم و فرهنگ در تهران و علم و هنر در یزد دارد که برخی رشته های آن منحصر به فرد است. علاوه بر آن در موسسات آموزش علمی کاربردی و کوتاه مدت حدود ۴۵ هزار دانشجو مشغول تحصیل هستند.

وی افزود: در سه پارک بزرگ علم و فناوری در البرز، کرمانشاه و پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی، در زمینه های علوم انسانی و هنر در مجموع حدود ۵۰۰ شرکت فناور و دانش بنیان مشغول فعالیت هستند.

رییس جهاددانشگاهی اضافه کرد: همین طور چندین پژوهشگاه بزرگ همچون پژوهشگاه رویان، ابن سینا و سرطان معتمد زیر نظر این نهاد با گستردگی خدمات در سراسر کشور فعالیت دارند.

دکتر مسلمی نائینی رضایت رهبر معظم انقلاب از جهاددانشگاهی را برای این مجموعه بسیار باارزش دانست و اظهار داشت: ایشان جهاد دانشگاهی را آینده کشور و آینده علمی آن دانسته اند که رسالت بسیار سنگینی است.

وی با اعلان اینکه جهاد دانشگاهی در زمینه رسانه سه خبرگزاری ایسنا، ایکنا و سیناپرس را دارد، افزود: مرکز افکارسنجی ایسپا نیز فعالیت قابل توجهی دارد و می تواند در نظرسنجی های دقیق یاری گر مسئولان استان و کشور باشد.

استفاده از بودجه های استانی و دولتی برای تکمیل ساختمان رویان و یا تبدیل آن به کاربری جدید، پشتیبانی از طرح پالایشگاه سیب در شهرستان سمیرم، آمادگی مشارکت در طرح های آب استان، درخواست عضویت در کارگروه برنامه ریزی و توسعه استان، آمادگی مشارکت در طرح های آب در استان اصفهان، آمادگی مشارکت در کارگروه هوش مصنوعی در استان، کمک به تجهیز مکان مناسب برای کارهای آموزشی موسسه آموزش عالی جهاددانشگاهی، آمادگی همکاری در انجام طرح های پژوهشی باتوجه به توانمندی ها و ظرفیت های واحدهای مستقر در استان، آمادگی مشارکت در موضوع اشتغالزایی روستایی و تسهیلگری اقتصادی در روستاهای استان باتوجه به تجربه ۳ سال فعالیت جهاد دانشگاهی واحد اصفهان در این عرصه و آمادگی برگزاری جشنواره های استانی مانتد هفته پژوهش، زمینه های همکاری مطرح شده از طرف رییس جهاد دانشگاهی در این نشست بود.

از جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد انقلابی به نیکی یاد می شود

دکتر سید رضا مرتضوی، استاندار اصفهان نیز در این جلسه، با اشاره به این که نام جهاددانشگاهی با انقلاب اسلامی عجین شده و از این مجموعه به عنوان یک نهاد انقلابی به نیکی یاد می شود، اظهار داشت: هرکجا گزارشی ارائه می شود گواه این مساله است. باید اعتراف نماییم جهاد دانشگاهی در استان اصفهان نیز عملکرد خوبی داشته، اما به اندازه بضاعت این حوزه ها، ظهور و بروز نداشته است، درحالی که می تواند بیش از این حرکت نماید، البته قله های مثل رویان وجود دارد که قابل ستایش است.

وی با اعلان اینکه قسمتی از این مساله ناشی از دید تمرکزگرا است که بسیاری از ظرفیت ها در تهران جمع می شود، اظهار داشت: رییس جمهور در مسافرت به اصفهان و در بازدید از شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان از این مجموعه به عنوان قطب علمی کشور یاد کرد، اما متاسفانه توسعه نامتوازنی در کشور وجود دارد که مانع دیده شدن این مجموعه ها می شود.

استاندار اصفهان با تأکید بر این که مصمم به پشتیبانی از پروژه ها و استعدادها هستیم، اظهار داشت: با جهت گیری های جهاد دانشگاهی در طول سالهای قبل، این جایگاه اعتباری وجود دارد و هرجا امکان داشته باشد برای پشتیبانی از این نهاد آمادگی داریم.

لزوم حمایت مسئولان استان برای راه اندازی مرکز دانش های نوین در اصفهان

همچنین دکتر محمد حسین نصر اصفهانی، رییس پژوهشکده زیست فناوری رویان اصفهان نیز در این نشست با اعلان اینکه مجموعه های جهاد دانشگاهی برای بقای خود فعالیت می نمایند و بنا بر این توانمند بار آمده اند، اظهار داشت: از شما تقاضای دیدگاه حمایتی دارم تا بتوانیم کارهای موثر بیشتری در سطح استان انجام دهیم.

وی یکی از دغدغه های امروز جامعه ایران را مسأله جمعیت برشمرد و اظهار داشت: معتقدم با ادله پزشکی می توان بهار باروری را به خانواده ها تصریح کرد. باید ادبیات را تغییر دهیم تا به هدف فرزندآوری و افزایش جمعیت برسیم. در این جهت می توان از ظرفیت جهاد دانشگاهی بهره برد که زیرساخت خیلی از مراکز درمان ناباروری کشور را جهاد دانشگاهی ایجاد کرده است.

رئیس پژوهشکده زیست فناوری رویان اصفهان با اعلان اینکه ۵ موسسه جهاد دانشگاهی استان اصفهان بین ۵۰۰ تا هزار شغل به وجود آورده اند که نیاز به حمایت دارد، اظهار داشت: درخواست راه اندازی یک مرکز سلول درمانی در اصفهان را داریم. اکنون ساختمانی که حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اما با بودجه جهاد دانشگاهی قابل راه اندازی نیست و امیدواریم با بودجه دولت بتوانیم مرکزی برای دانش های نوین داشته باشیم. دراین زمینه نیاز به حمایت داریم و این حمایت در امتداد سخنان مقام معظم رهبری است.

دکتر مهدی ژیانپور، رییس جهاد دانشگاهی واحد اصفهان نیز در این نشست، با اشاره به این که در کمیسیون ها و جلسات گوناگون موضوع طرح های جامع مطرح می شود، اما کسی پیگیر اجرای این طرح نیست، اظهار داشت: این درحالی است که این طرح به عنوان سند بالادستی باید مورد گفت و گو و هم اندیشی مسئولان استان قرار گیرد.

وی اضافه کرد: در پروژه اشتغالزایی روستایی نیز پس از ۳ سال مطالعه روستاهای استان، می توانیم این مطالعات را در روستاها اجرا نماییم. دراین زمینه نیز مسیری درحال پیموده شدن است، بااینکه هنوز با سازمان برنامه پیوند نخورده است.

رئیس جهاد دانشگاهی اصفهان موضوع دیگر را تجربه برخی شهرها در برگزاری رویدادها برشمرد و توضیح داد: درست است دانشگاه های مادر متولی برگزاری رویدادهایی مثل هفته پژوهش هستند، اما ما می توانیم دبیرخانه برگزار کننده این رویدادها باشیم، همانطور که تجربه مثبتی از مشارکت جهادهای دانشگاهی کشور در این رویدادها وجود دارد که امیدواریم در اصفهان نیز تکرار شود.

مهندس ابوذر پور مدنی، رئیس جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان نیز با اشاره به حضور جهاد دانشگاهی در بدنه برنامه ریزی استان، اظهار داشت: جهاد دانشگاهی در خیلی از اتاق های فکری استان عضو است، اما بطور کلی جهاد دانشگاهی می تواند به استان کمک بیشتری کند.

وی اشاره کرد: گاهی کمک مالی و پول نقد نمی خواهیم، اما در مباحث فنی و کمک های تجهیزاتی نیاز به حمایت داریم تا بتوانیم رسالت خودرا در حوزه های مختلف به خوبی ایفا نماییم.





منبع:

1402/02/21
13:25:25
5.0 / 5
380
تگهای خبر: آینده , تحقیق , تولید , خانواده
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
گوپا