دانشمندان دریافتند

برای جلوگیری از سرطان روده چه سبزیجاتی بخوریم؟

برای جلوگیری از سرطان روده چه سبزیجاتی بخوریم؟

گوپا: پژوهشگران دریافته اند كه چگونه خوردن برخی سبزیجات معین می تواند از مبتلا شدن به سرطان روده پیشگیری كند.



به گزارش گوپا به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، سبزیجات برای شما خوب است! خوب، این یه چیز كلی است، اما یك مطالعه جدید از یك تیم از پژوهشگران در كالج سلطنتی لندن و موسسه "فرانسیس كریك" برای نخستین بار از یكی از مكانیزم های بیولوژیك كلیدی پرده برداشته كه دقیقا توضیح می دهد چگونه یك ماده شیمیایی خاص با خوردن سبزیجات خاص تولید می گردد كه می تواند از التهاب و سرطان كولن(روده) جلوگیری كند.

"گیتا استاكینگر" نویسنده ارشد پژوهش جدید توضیح می دهد: تعدادی از مطالعات اپیدمیولوژیك (همه گیرشناسی) نشان داد كه سبزیجات امكان دارد از مبتلا شدن به سرطان جلوگیری نمایند. با این وجود، مقالات بسیار كمی وجود دارد كه دقیقا تعیین كند كدام سبزیجات سودمند هستند و چرا.

همه گیرشناسی یا اِپیدمیولوژی(epidemiology) مطالعه نحوه انتشار بیماری ها و عوامل بیماری زا، توزیع بیماری ها در زمان ها، مكان ها، نژادها یا فرهنگ های خاص یا هر عاملی كه به سلامت مربوط باشد، است.

این تحقیقات بر روی یك پروتئین حیاتی به نام "گیرنده هیدروكربنی آریل" (AhR) متمركز بود. این مولكول برای تنظیم التهاب در روده مهم می باشد و حدودا مانند یك سنسور محیطی كه فعالیت سلول های ایمنی را تنظیم می كند، عمل می كند و با خوردن خانواده كلم ها در روده تحریك و تولید می گردد.

پژوهشگران وقتی این پروتئین را در بدن موش ها مسدود كردند، متوجه شدند كه موش ها به سرعت دچار التهاب بی رویه روده شدند كه منجر به سرطان روده شد.

كلید تحریك AhR در یك ماده شیمیایی به نام "ایندول-3-كاربینول" (I3C) پیدا شد. این ماده شیمیایی در هنگام هضم سبزیجاتی مانند بروكلی، كلم، گل كلم و در كل خانواده كلم ها در روده ما تولید می گردد.

هنگامی كه به موش های فاقد AhR غذای غنی شده با I3C داده شد، خصوصیت های التهابی مشابه قبل را نشان ندادند. حتی بیشتر، زمانی كه موش های مبتلا به سرطان پیشرفته و در حال رشد را با غذای غنی شده I3C تغذیه كردند، تومورهای كوچكتر و خوش خیم تری را توسعه دادند.

"استاكینگر" اظهار داشت: مشاهده اثر عمیق رژیم غذایی بر التهاب روده و سرطان روده بسیار قابل توجه بود. خیلی از سبزیجات، انواعی از مواد شیمیایی را تولید می كنند كه سبب می گردد AhR در روده تحریك شود.

وی اضافه كرد: ما دریافتیم كه مواد شیمیایی ارتقاء دهنده AhR در رژیم غذایی می تواند نقص هایی را كه ناشی از تحریك ناخوشایند AhR باشد را اصلاح كند.

این تحقیق جدید با یك مطالعه سال قبل از دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا هم سو است كه نشان داد رژیم غذایی غنی از بروكلی، سرطان و عملكرد سیستم ایمنی را در موش ها بهبود می بخشد. در این مطالعه فرض شد كه اثرات مفید بروكلی احیانا به علت فعال شدن AhR در روده است.

البته مطالعه جدید مشخص نكرده است كه چه مقدار سبزیجات برای تحریك موثر AhR لازم است. اما مطالعه سال قبل دانشگاه پنسیلوانیا، مصرف سه و نیم فنجان كلم بروكلی در روز را سفارش كرد.

در این مرحله این نتایج فقط در مدلهای حیوانی نشان داده شده است، اما "گیتا استاكینگر" می گوید افزودن سبزیجات بیشتر به رژیم غذایی، ضرر نخواهد داشت.

وی می گوید: اكنون كه ما این روند را در موش ها دیدیم، به سمت بررسی این اثرات در سلول های انسانی خواهیم رفت. در عین حال، خوردن سبزیجات بیشتر، بطور قطع هیچ آسیبی نخواهد داشت.

مطالعه جدید در مجله Immunity انتشار یافته است.




1397/05/26
13:51:16
5.0 / 5
5099
تگهای خبر: تحقیق , تولید , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
گوپا