قسمت اول، زنان موفق ایرانی عرصه فناوری در دنیا

دانشگاه صنعتی شریف وجه تشابه اغلب ایرانی ها موفق خارج از كشور

دانشگاه صنعتی شریف وجه تشابه اغلب ایرانی ها موفق خارج از كشور

به گزارش گوپا زنان در سراسر جهان با وجود تمام مشكلات و چالش هایی كه دارند اما دست از رویاها و اهداف خود نمی كشند و برای مفید بودن و داشتن فردایی درخشان تلاش می كنند. در بین تمام زنان جهان، زن هایی بودند و هستند كه با تمام سختی هایی كه مواجهند گام های خویش را محكم و نیرومند برمی دارند و با تمام قوا برای اثبات جمله ˮما زنان می توانیمˮ تلاش می كنند.


به گزارش گوپا به نقل از ایسنا، زنان ایرانی هم از این قافله جا نمانده اند و نه تنها در كشور خود بلكه در سراسر جهان برای پیروز و موفق شدن تلاش می كنند. در این خبر می خواهیم زنان موفق ایرانی عرصه فناوری را كه در خارج از ایران فعالیت می نمایند، طی چندین خبر معرفی نماییم.

۱. صدف آموزگار
"صدف آموزگار"(Sadaf Amouzegar) مهندس نرم افزار و دانشمند "علم داده" است. وی مدرك كارشناسی خود در رشته علوم كامپیوتر را در سال ۲۰۱۵ از "مؤسسه فناوری كالیفرنیا" دریافت كرد. آموزگار در موسساتی مانند شركت فناوری و تجهیزات ارتباطی و مخابراتی آمریكایی "كوالكام"(Qualcomm)، "Smartrac" و "اسپیس ایكس"(SpaceX) هم فعالیت داشته است.
او تابحال بر روی توسعه الگوریتم هایی كه به تشخیص مكان های خالی پاركینگ كمك می كنند كار كرده است. او همینطور از فناوری "RFID" یا "سامانه بازشناسی با امواج رادیویی" به منظور فروش و توزیع خودكار در خرده فروشی ها بهره برده است. سامانه بازشناسی با امواج رادیویی(Radio Frequency Identification) به اختصار RFID، یك سامانه شناسایی بیسیم است كه قادر به تبادل داده ها به وسیله برقراری اطلاعات بین یك Tag كه به یك كالا، شئ، كارت و… متصل شده و یك بازخوان(Reader) است. سامانه های RFID از سیگنال های الكترونیكی و الكترومغناطیسی برای خواندن و نوشتن داده ها بدون تماس بهره گیری می كنند. آموزگار همینطور از روش های یادگیری ماشین برای تشخیص ناهنجاری ها در موتور موشك هم بهره برده است.

۲. نیكی بیات


"نیكی بیات"(Niki Bayat) فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی شریف در رشته مهندسی شیمی و دارای مدرك دكتری از دانشگاه كالیفرنیای جنوبی آمریكا است. مهندس نیكی بیات، مؤسس شركت "AesculaTech" است. وی كارهای ارزشمندی در زمینه شیمی و مهندسی پزشكی و به خصوص در زمینه توسعه دستگاه های چشم پزشكی انجام داده است. بیات یكی از ۳۵ فرد مبتكر زیر ۳۵ سال جهان هم معرفی شده است.

۳. آنا فرزین دار
"آنا فرزین دار "(Anna Farzindar)، مدیر عامل و مؤسس شركت "NLP Technologies" است. وی دارای مدرك كارشناسی در رشته علوم كامپیوتر از دانشگاه امیركبیر تهران و مدرك دكترای علوم كامپیوتر از دانشگاه مونترآل است.
فرزین دار عضو هیئت علمی بخش مهندسی كامپیوتر "دانشكده مهندسی ویتربی" دانشگاه كالیفرنیای جنوبی است. وی از ۲۰ سال پیش، تحقیقات خود در زمینه هوش مصنوعی و "پردازش زبان های طبیعی"(NLP) را شروع كرد. او نویسنده چند كتاب و مقالات علمی مختلف هم است. پردازش زبان های طبیعی یكی از زیرشاخه های با اهمیت در حوزه گسترده علوم كامپیوتر و هوش مصنوعی است كه به تعامل بین كامپیوتر و زبان های(طبیعی) انسانی می پردازد.

۴. پریا عصمت لو


"پریا عصمت لو"(Paria Esmatloo) مدرك كارشناسی خود در رشته مهندسی مكانیك را از دانشگاه صنعتی شریف در تهران دریافت كرد. از سال ۲۰۱۵ هم وی تحصیلات خویش را در دانشگاه تگزاس در آستین شروع كرده است. عصمت لو دستگاه های رباتیكی را كه به افراد معلول كمك می نماید، توسعه می دهد.
حالا وی بر روی یك دستگاه رباتیك موسوم به "اسكلت خارجی دست"(hand exoskeleton) كار می كند. دستگاه مذكور به افرادی كه از ناحیه دست معلول هستند، اجازه می دهد تا بتوانند انگشتان خویش را حركت دهند. این كار افرادی كه از ناحیه دست معلول هستند را قادر خواهد ساخت تا بتوانند كارهای پیچیده را به صورت مستقل و بدون كمك گرفتن از دیگران انجام دهند.

۵. پریسا لك
"پریسا لك"(Parisa Lak) دانشمند داده در بخش مالی است. وی دارای مدرك كارشناسی ارشد مدیریت از دانشگاه صنعتی شریف است. او بعد از اتمام تحصیل خود مدتی در یكی از بیمارستان های ایران بعنوان مدیر كنترل كیفیت مشغول به كار بود و بعد از آن به كانادا مهاجرت كرد و تحصیلات خویش را در رشته مدیریت خلاقیت و نوآوری شروع كرد. علاقه او به تحقیق در زمینه فناوری سبب شد تا وی تحصیل در این زمینه را هم شروع كند. لك در سال ۲۰۱۸ موفق به دریافت مدرك دكترای خود در رشته علم داده از دانشگاه رایرسون كانادا شد.
هم اكنون پریسا لك برای حل مشكلات كسب و كار برنامه هایی را با استفاده از الگوریتم یادگیری ماشین و یادگیری عمیق طراحی می كند. وی همینطور مدرس چندین كلاس رشته "علم داده" در دانشگاه هم بوده است.

۶. مونا جراحی
"مونا جراحی" (Mona Jarrahi) متولد سال ۱۳۵۷ در تهران است. در سال ۷۹ وی مدرك كارشناسی خود در رشته مهندسی الكترونیك را از دانشگاه صنعتی شریف دریافت كرد. سپس برای ادامه تحصیل رهسپار آمریكا شد و مدرك كارشناسی ارشد خویش را در سال ۲۰۰۳ از دانشگاه استنفورد دریافت كرد.
در سال ۲۰۰۷ مدرك دكتری خویش را از همان دانشگاه دریافت و برای گذراندن دوره پسادكتری راهی دانشگاه كالیفرنیا بركلی شد.
وی در سال ۲۰۱۳ موفق به دریافت جایزه "دانشمندان و مهندسان جوان پیشگام" از جانب "باراك اوباما" رئیس جمهور سابق ایالات متحده آمریكا شد و در میان ۱۰۲ استعداد برتر سال آمریكا قرار گرفت.
این جایزه به علت عرضه تكنیك هایی كه سبب افزایش قدرت منبع امواج تراهرتز می شوند و منجر به تشخیص حساسیت یابنده های آن می شود به وی تعلق گرفت.
پروفسور مونا جراحی از سال ۲۰۱۷ به رتبه استاد تمامی رسیده و هم اكنون ریاست آزمایشگاه الكترونیك تراهرتز "دانشگاه كالیفرنیا، لس آنجلس" را بر عهده دارد.




1398/01/17
15:01:34
5.0 / 5
4444
تگهای خبر: آزمایش , تحقیق , دانشگاه , دانشمند
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
گوپا