توسط برگزیده جشنواره خوارزمی؛

نظام های عددی نامتعارف در حساب كامپیوتری گسترش یافت

نظام های عددی نامتعارف در حساب كامپیوتری گسترش یافت

به گزارش گوپا برگزیده جشنواره خوارزمی موفق به گسترش نظام های عددی نامتعارف در حساب كامپیوتری شده كه در علوم كامپیوتر كاربرد دارد؛ همینطور این طرح به حوزه نانو هم گسترش داده شده است.



به گزارش گوپا به نقل از مهر، یكی از برگزیدگان جشنواره بین المللی خوارزمی در جهت «گسترش نظام های عددی نامتعارف در حساب كامپیوتری» پژوهشی انجام داده و بر مبنای آن موفق به كسب رتبه سوم پژوهش های بنیادی در گروه تخصصی برق و كامپیوتر این جشنواره شده است.
دكتر قاسم جابری پور مجری طرح گسترش نظام های عددی نامتعارف در حساب كامپیوتری اظهار داشت: سالهاست كه حساب كامپیوتری به تدوین الگوریتم های كارایی عمل های حسابی و طراحی و پیاده سازی رقمی آنها می پردازد.
عضو هیأت علمی دانشكده مهندسی و علوم كامپیوتر دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینكه برای افزایش كارایی مدارهای مربوط، نظام های عددی نامتعارف (غیر دودویی و دهدهی متداول) مانند «مانده ای»، «افزونه ای» و «لگاریتمی» تعریف شده و مدارهای خاص عمل های حسابی و تبدیل اعداد از نظام های متعارف به آن نظام ها و برعكس، طراحی و پیاده سازی شده اند.
وی با اشاره به اینكه برای كاهش مصرف توان در كامپیوتر احتیاج به راهكارهایی است كه یكی از این چاره ها انجام عملیات در نظام های عددی نامتعارف است اظهار داشت: در همین راستا مطالعات خود در زمینه گسترش نظام های عددی نامتعارف در حساب كامپیوتری را انجام دادیم.
عضو هیأت علمی دانشكده مهندسی و علوم كامپیوتر دانشگاه شهید بهشتی تصریح كرد: این مطالعات در جهت افزایش سرعت اجرای عملیات محاسبه (۴ عمل اصلی جمع، ضرب، منها و تقسیم) در كامپیوترها و دستگاه های دیجیتال اجرایی شده است ضمن آنكه باعث كاهش میزان گرمای تولید شده در حین انجام محاسبات در كامپیوترها خواهد شد.
جابری پور با اشاره به اینكه نظام عددی متعارف، حساب دهدهی است كه در نظام كامپیوتری به صورت «دو دویی» و «باینری» به حساب می آید، تصریح كرد: نظام عددی دهدهی دارای ۱۰ مقدار صفر تا ۹ است ولی در نظام عددی افزونه ای یك تا دو رقم ۱۰ و ۱۱ به آن اضافه می شود. كار كردن با این ارقام باعث می شود كه سرعت انجام عملیات بالا رود و مصرف توان هم كاهش پیدا كند.
وی افزود: با عنایت به نیاز مبرم صنایع بیمه، بانكداری و هرگونه محاسبات پولی به حساب دهدهی، سریع ترین و كارآمدترین مدارهای چهار عمل اصلی و جذر در این طرح به ثمر رسیده است.
وی با تاكید بر اینكه نتایج این طرح به حوزه فناوری نانو هم بسط داده شده است، اظهار داشت: نتایج این مطالعات در جهت بهبود كاربرد نظام های عددی در نظام های مدارهای دیجیتال است.

1398/12/01
23:34:59
5.0 / 5
3839
تگهای خبر: تولید , دانشگاه , دستگاه , دیجیتال
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
گوپا