تلاش پژوهشگران برای جلوگیری از ورود كروناویروس به سلول میزبان

تلاش پژوهشگران برای جلوگیری از ورود كروناویروس به سلول میزبان

به گزارش گوپا پژوهشگران آمریكایی در بررسی جدید خود كوشیده اند تا راهی برای جلوگیری از ورود كروناویروس به سلول میزبان ارائه نمایند.


به گزارش گوپا به نقل از ایسنا و به نقل از ساینمگ، گروهی از دانشمندان حوزه مهندسی پزشکی "دانشگاه کالیفرنیا"(UC)، کشف بزرگی را شروع کرده اند تا به پاسخ این سوال برسند که چگونه می توان از ورود کروناویروس به سلول میزبان و عفونی شدن آن پیشگیری کرد.
این گروه پژوهشی به سرپرستی "ماوریزیو پلچیا"(Maurizio Pellecchia)، پژوهشگر دانشکده پزشکی دانشگاه کالیفرنیا دریافتند که برای این کار باید دو "پروتئاز" (protease) را مهار کرد. پروتئازها، آنزیم هایی هستند که روی سطح سلول های میزبان قرار دارند و ویروس های وارد شده را پردازش می کنند.

یک پروتئین مهم
سطح خارجی کروناویروس، یک پروتئین مهم معروف به "گلیکوپروتئین اسپایک"(S-glycoprotein) را شامل می شود که نقش مهمی در ورود ذرات ویروسی به سلول های میزبان بر عهده دارد اما ابتدا باید پروتئازهای سلول میزبان، این پروتئین ویروسی را پردازش کنند یا برش دهند تا اجازه ورود ویروس به سلول ها صادر شود. پروتئین کافت، فرایند تجزیه اتصالات پپتید میان آمینواسیدها در پروتئین است که به برش پروتئین منجر می شود.
پژوهشگران دریافتند که کروناویروس علاوه بر پروتئازی معروف به "پروتئاز تراغشایی" (TMPRSS۲) که پیش تر شناسایی شده، با یک پروتئاز انسانی معروف به "فیورین" (furin) هم برای ورود ویروس پردازش می شود.
پلچیا افزود: استفاده از پروتئاز میزبان فیورین برای پردازش، مکانیسم متداولی برای ورود به سلول است که پروتئین ها و سموم باکتریایی خاصی آنرا به کار می برند. کروناویروس هم از این مکانیسم استفاده می نماید. طبیعت گلیکوپروتئین اسپایک می تواند تشخیص دهد که آیا ویروس می تواند بین گونه ها منتقل شود یا خیر. برای نمونه، از خفاش یا شتر به انسان.
پژوهشگران در بررسی های خود دریافتند که استفاده از یک مهارکننده که هم از پروتئاز تراغشایی و هم از فیورین مدلهای سلولی و حیوانی به دست آمده است، می تواند ورود ویروس به سلول را به صورت کارآمد مهار کند.
آنها یک آزمایش بالینی را با استفاده از پروتئاز تراغشایی روی بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ آغاز کردند.
این گروه پژوهشی هم اکنون، آثار قوی و موثر مهارکننده فورین را شناسایی کرده اند و نشان داده اند که شاید بتوان از این مهارکننده ها برای درمان کووید- ۱۹ بهره برد.
این پژوهش، در مجله "Molecules" به چاپ رسید.



1399/03/11
13:46:21
5.0 / 5
2849
تگهای خبر: آزمایش , باكتری , دانشگاه , دانشمند
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
گوپا