یك كشف تازه درباره مالاریا و روزنه امید برای درمان ضدویروسی كووید-۱۹
پژوهشگران موسسه سلطنتی فناوری ملبورن(RMIT) استرالیا در مطالعه اخیرشان یك استراتژی نوین را عرضه كرده اند كه می تواند گامی بزرگ در زمینه كشف دارو باشد و سبب میلیون ها دلار صرفه جویی در توسعه داروهای جدید شود. راهكار آنها استفاده مجدد از درمان های موجود كه برای سایر بیماری ها همچون سرطان توسعه داده شده برای درمان بیماری های دیگر است.
به گزارش گوپا به نقل از ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، رویکرد آنها امیدبخش بوده است و بنابراین دولت از برنامه های آنها برای توسعه راهی نوین برای مبارزه با کووید-۱۹حمایت مالی کرده است.
یافته های این مطالعه که در مجله "Nature" انتشار یافته است، نشان داد که انگل های ایجاد کننده مالاریا به آنزیم های گلبول های قرمز وابسته هستند و در آن مخفی و تکثیر می شوند. همینطور نشان داد که داروهایی که برای سرطان ساخته شده این آنزیم های انسانی را که با نام پروتئین کیناز(protein kinases) شناخته می شود، خنثی می کنند و در کشت انگل بسیار مؤثر هستند و می توانند جایگزین داروهایی باشند که انگل را مورد هدف قرار می دهند.
دکتر "جک آدردلی"(Jack Aderdley) محقق این مطالعه از مؤسسه سلطنتی فناوری ملبورن اظهار داشت: تجزیه و تحلیل های ما نشان داد که آنزیم های سلول میزبان در طول عفونت فعال می شوند و علاوه بر آن طی این مطالعه شاهد شواهد جدیدی از وابستگی انگل به میزبان انسانی بودیم. این رویکرد توانایی خوبی در کاهش چشم گیر هزینه ها و تسریع در توسعه داروهای جدید و فوری مورد نیاز را دارد.
علاوه بر فعال کردن استفاده مجدد از داروها، این رویکرد می تواند مقاومت دارویی را کم کند. مقاومت دارویی عبارتست از کاهش اثر یک دارو در درمان یک بیماری یا بهبود پایداری یک سیمپتوم. مقاومت دارویی در مورد انواع گوناگون بیمارگرها(پاتوژن ها) شامل باکتری ها، انگل ها، ویروس ها، قارچ ها و سلول های سرطانی اتفاق می افتد.
"کریستین دوئریگ"(Christian Doerig) نویسنده ارشد این مقاله اظهار داشت: این یافته ها هیجان انگیز هستند چون که مقاومت دارویی یکی از بزرگترین چالش ها در مراقبت های بهداشتی عصر مدرن محسوب می شوند و این مورد تنها به بیماری مالاریا مربوط نیست. اگر این مشکل مقاومت دارویی را که یک خطر آشکار برای سلامتی عمومی جهانی به حساب می آید، حل نکنیم با مشکلات جدی رو به رو خواهیم شد و به دوران پیش از ظهور آنتی بیوتیک ها باز خواهیم گشت و به خطر خواهیم افتاد. با هدف قرار دادن میزبان و نه خود پاتوژن، ما امکان اینکه پاتوژن در مقابل دارو مقاوم شود را از بین می بریم.
حالا محققان این مطالعه درحال همکاری با محققان"موسسه عفونت و ایمنی پیتر دوهرتی"(Doherty Institute) هستند تا در مورد درمان های احتمالی کووید-۱۹ با استفاده از این روش و با کمک بودجه صندوق شتاب تحقیقات پزشکی ویکتوریا کار کنند.
پروفسور "پیتر رویل"(Peter Revill) از بیمارستان سلطنتی ملبورن اظهار داشت: نگاهی که توسط محققان مؤسسه سلطنتی فناوری ملبورن بوجود آمده است واقعاً هیجان انگیز است. این روش بر روی سایر پاتوژن های انسانی همچون مالاریا و ویروس هپاتیت سی موفقیت آمیز بوده است و الان چشم اندازهای بسیار خوبی جهت استفاده از آن برای کشف اهداف دارویی جدید برای هپاتیت ب و کووید-۱۹ وجود دارد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب