شناسایی نشانگرهای زیستی آلزایمر در مغز كودكان در معرض آلودگی هوا

شناسایی نشانگرهای زیستی آلزایمر در مغز كودكان در معرض آلودگی هوا

گوپا: پژوهشگران دانشگاه لنكستر (Lancaster University) انگلستان در مطالعه اخیرشان اعلام كردند نشانگرهای زیستی آلزایمر در مغز كودكان در معرض آلودگی هوا یافت شده است.


به گزارش گوپا به نقل از ایسنا و به نقل از تکنولوژی نتورکس، پژوهشگران که با بررسی ساقه مغز کودکان و بزرگسالان جوان که در طول عمر در معرض آلودگی هوا در مکزیکو سیتی بودند، شواهد نگران کننده ای از لطمه مغزی کشف کرده اند.
پژوهشگران بعد از بررسی ساقه مغز ۱۸۶ فرد ساکن مکزیکو سیتی بین ۱۱ ماه تا ۲۷ سال نشانگرهای نه فقط بیماری آلزایمر، بلکه پارکینسون و بیماری نورون حرکتی (MND) را نیز یافتند. این نشانگرهای بیماری همراه با وجود نانوذرات ریز و مشخص در ساقه مغز بودند. ظاهر و ترکیب این ذرات نشان داده است که احتمالاً آنها حاصل آلودگی وسایل نقلیه هستند.
این امر پژوهشگران را به این نتیجه رسانده است که آلودگی هوا این دسته از افراد را در معرض لطمه های عصبی بالقوه قرار می دهد. ساقه مغز قسمت پشتی مغز است که سیستم اعصاب مرکزی را تنظیم می کند، ضربان قلب و تنفس و اینکه چگونه موقعیت و حرکت بدن خود بعنوان مثال «احساس تعادل را درک کنیم» را کنترل می کند.
ساقه مغز قسمتی از دستگاه عصبی مرکزی است و در قسمت پایینی مغز قرار دارد و متشکل از بخش هایی است که طناب نخاعی را به نیم کره های مخ و مخچه پیوند می دهد. ساقه مغز دربرگیرنده مغز میانی، پل مغز و پیاز مغز است. این ساختارها که اطلاعات را درون دستگاه عصبی مغزی انتقال می دهند، نقش مهمی در تنظیم فعالیتهای بدن برعهده دارند.
پروفسور "باربارا ماهر" (Barbara Maher)، محقق این مطالعه، اظهار داشت: نه فقط ساقه مغز جوانان در این مطالعه علایم نوروپاتولوژیک آلزایمر، پارکینسون و بیماری نورون حرکتی را نشان می دهد، آنها همین طور غلظت بالایی از نانوذرات غنی از آهن، آلومینیوم و تیتانیوم در ساقه مغز بطور خاص در توده سیاه و مخچه خود دارند. توده سیاه (Substantia nigra) قسمتی از میان مغز و دارای نورون هایی است که در ارتباط با عقده های قاعده ای در تنظیم حرکات نقش دارند. زوال نورون های دوپامینرژیک این عقده عامل اصلی بیماری پارکینسون است.
نانوذرات غنی از آهن و آلومینیوم که در ساقه مغز یافت شدند، کاملاً مشابه آنهایی هستند که بعنوان ذرات ناشی از احتراق و اصطکاک در آلودگی هوا به وجود می آیند. ذرات غنی از تیتانیوم در مغز متفاوت بود و بطور مشخص سوزنی مانند بود. ذرات مشابه در سلول های عصبی دیواره روده مشاهده شد که نشان داده است این ذرات بعد از بلعیدن به مغز رسیده و از روده به سلول های عصبی منتقل می شوند. علایم نوروپاتولوژیک که حتی در کوچکترین فرد یعنی نوزاد ۱۱ ماهه پیدا شد، شامل رشد سلول های عصبی و پلاک ها و گرفتگی های به وجود آمده توسط پروتئین های غلت خورده در مغز است. آزار به توده سیاه با مبتلاشدن به بیماری پارکینسون در آینده ارتباط مستقیم دارد. با عنایت به این نکته، کنترل آلودگی هوا امری بسیار مهمست.




منبع:

1399/07/18
10:53:49
5.0 / 5
1607
تگهای خبر: آینده , تكنولوژی , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
گوپا